Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

Het ontstaan van Ladies' Circle Nederland

In 1936 werd in Engeland de eerste Ladies’ Circle opgericht door echtgenotes van Round Table, een serviceclub voor mannen in de leeftijd tot 40 jaar. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht.

Op 18 mei 1974 installeerde de president van Ladies’ Circle International de eerste Ladies’ Circle in Nederland: Ladies’ Circle Epe. Reeds een maand later werd Ladies’ Circle Wassenaar gecharterd.

Deze twee Circles richtten gezamenlijk op 18 april 1975 Ladies’ Circle Nederland op. Sindsdien is het aantal Circles in Nederland gegroeid tot meer dan 65 Circles, verspreid over heel Nederland.

In 1984 werd Ladies’ Circle Nederland lid van Ladies’ Circle International. Sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten. Sinds 2011 is Ladies' Circle Nederland een vereniging. Ladies' Circle 60 De Haar is hiervan een onderdeel.

Het ontstaan van Ladies' Circle 60 De Haar

Tijdens een uitstapje van de Ronde Tafel De Haar in 2007 ontstond bij drie tafeldames (Désirée, Chantal en Angèlique) het idee voor een 'dames service club'. Al snel kwamen zij terecht bij de Ladies’ Circle. De doelstelling van LCNL “Vriendschap en Service” sloot precies aan bij wat zij voor ogen hadden.

In de periode die volgde was deze nieuwe Ladies Circle to be hard bezig om aan de vereisten van de ‘in oprichting status’ te voldoen: een logo werd ontworpen, de Circle werd verder uitgebreid, een jaarprogramma werd gemaakt en er werd al volop geserviced.

Ladies' Circle 60 De Haar is gecharterd op 14 juni 2008.