Overslaan en naar de inhoud gaan

Ladies Circle De Haar woont 15e editie Vet Cool Man bij

17/06/2017
Vet Cool Man 2017

Op 17 juni 2017 vond bij het RDW in Lelystad de 15e editie van Vet Cool Man plaats. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Geluk & Vrijheid. Deze, uit een mannendispuut van Farmaciestudenten ontstane stichting, bestaat uit een groep enthousiaste jonge apothekers.

Op deze bijzondere dag worden 150 gezinnen en hun chronisch zieke kind door talloze Porsche liefhebbers uit het hele land bij hun vaste Medisch Centrum opgehaald en naar de Kombaan van het RDW in Lelystad gereden. Daar is naast het rondjes rijden op de 3 kilometer lange testbaan met twee supersteile bochten nog veel meer te doen: er zijn springkussens, uiterst coole kleine elektrische sportauto’s waarmee de kids zelf een parcours kunnen rijden, je kunt je schminken, er zijn clowns, masseurs voor de mama’s en papa’s en natuurlijk heel veel te eten en te drinken. Het is een dag voor het hele gezin omdat ook de ouders, broertjes en zusjes dagelijks de gevolgen ervaren van een ziek gezinslid.

Fundraise activiteiten
LC60 De Haar heeft het afgelopen jaar ruim 4.000 euro voor dit evenement bij elkaar gehaald met de organisatie van een pubquiz, een rugzakkenverkoop en statiegeldzuilen bij supermarkten. Hoe leuk is het dan om met eigen ogen te zien wat er met dit geld gerealiseerd wordt en om bovendien zelf ook nog eens de handjes uit de mouwen te steken!

We werden om 08.00 uur in Lelystad verwacht voor de briefing. Pfff, om 06.30 uur opstaan (en dan niet voor een tropische vakantie) op een zaterdag is dan toch even pittig. Aangekomen op het immense terrein in Lelystad krijg je al snel het gevoel dat dit een bijzondere dag gaat worden.

Mijn collega-lady Jacqueline en ik zijn deze dag verantwoordelijk voor het schenken van de drankjes. ‘Dat past prima’, was onze directe reactie ;-) Mijn elf jarige Lady in de dop is er vandaag ook bij. Heel bijzonder om te zien hoe enthousiast zij –voor de andere kindjes- aan de slag gaat met het sjouwen van de drankvoorraad en het schuin inschenken van de cola zero, anders gaat ie zo schuimen…

Iedereen heeft dorst dus je krijgt de kinderen, hun ouders, de Porsche-rijders en de talloze vrijwilligers aan je kraam. Mooi om te zien hoe veel van deze mensen zichtbaar genieten van deze verwendag!

De mannen van de organisatie hadden het allemaal top geregeld. Naast de traditionele hotdogs en poffertjes hadden ze gezonde salades en verse sappen in de aanbieding. Er stond zelfs een grote vriezer afgevuld met het bekende B&J ijs! Veel hiervan hebben zij via sponsoring of giften kunnen regelen.

Naast de Porsches waren er oude Amerikaanse politie auto’s en motoren en van die leuke oude vuurrode brandweerauto’s en het allermooiste: overal mogen de kinderen inzitten en meerijden. Vet Cool Man!

Het valt op hoe bevlogen, positief en gedreven deze club jonge mensen van de Stichting Geluk & Vrijheid is. Ook de veelal jonge vrijwilligers (vaak farmaciestudenten) hebben stuk voor stuk deze mooie open houding.

Wij hebben genoten van alle blije koppies en zijn er trots op dat wij als Ladies Circle hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren, zoals het motto van bestuursjaar 2016/2017 luidde: GOED BEZIG!